Dörrar
Fönster
Fasta partier
Tillbehör Tillbehör
Referenser
Logga in Logga in
Kontakta oss

Effektiva måttanpassade skjutfönster

Därför ska du investera i måttanpassade skjutfönster till uterummet

“Sommaren är kort”, ja en mer passande låttext får man nog leta efter, iallafall om man befinner sig i Sverige. Dagarna då värme från solens strålar förgyller våra dagar är tyvärr inte många, men vi har den perfekta lösningen för dig som vill kunna avnjuta vårsolen innan temperaturerna hunnit stiga, eller utöka sensommaren några veckor extra. 

Har du lyxen av att ha en altan intill villan eller radhuset? Eller funderar du på att investera i ett fristående uterum? Då är ett skjutfönster den perfekta lösningen för att förlänga tiden man kan utnyttja dessa ytor. Det är särskilt passande för dig med trånga utrymmen eftersom skjutfönster inte kräver lika mycket plats som exempelvis fönster med gångjärn där du även måste ta hänsyn till svängrummet.

Aluline har skjutfönster i hög kvalitet med ram i aluminium som måttanpassas efter din öppning så alla fönster blir lika stora, samt har en inbyggd automatisk låsning som betyder att du inte behöver oroa dig över att någon oinbjuden tar sig in. 

Men vad finns det då för positiva aspekter med att investera i skjutfönster till sitt uterum? Vi har listat några av våra bästa anledningar nedan!

Här hittade du alla våra måttanpassade skjutfönster.

Skydd för väder och vind

Även om solen lyser så kan starka vindar förstöra möjligheten att sitta ute och ta tillvara på det naturliga ljuset. Ett fönster som går att skjuta upp gör det möjligt för dig att välja vilka partier av ditt uterum eller altan som du vill ha öppen. Detta gör att du kan samla på dig lite D-vitamin samtidigt som du slipper kalla vindpustar. 

Även på regniga sommardagar kan du utnyttja din uteplats genom att dra igen ditt skjutparti. För vad är inte mysigare än att slå sig ner under en filt med en bra bok och lyssna på de smattrande regndropparna, men samtidigt njuta av att du inte behöver vistas ute i det ruskiga vädret?

Plantera växter i ditt uterum eller på altanen

Kläder för väder” är ordspråket, men samma sak gäller tyvärr inte för vissa växter. Många plantor klarar inte de väderomslag som moder jord har att komma med i vårt svenska klimat. Skapa en oas av gröna toner, eller andra härliga färger från härliga blommor som ett uterum med inglasade fönster möjliggör.

Om du investerar i skjutbara fönster till din uteplats kan du med fördel passa på att plantera sådant som mår bra av värme och ljus, vare sig det är blommor, kryddor eller andra växter. Genom att du även har möjlighet att öppna dessa glaspartier kan du släppa in lite luft för de dagar då vi faktiskt får lite högre temperaturer. Några tips på växter är:
Exotiska träd: Oliv-, citron- eller andra exotiska träd är perfekt att placera i ett uterum. Du kan hitta mindre citrusträd som inte kräver stora utrymmen som definitivt kommer göra sig utmärkt på din altan. 
Blommor: Hibiskus och pelargon tycker om och klarar av värme och solljus så dessa kan du utan problem dekorera med vid din inglasning.
Ätbara växter: Vem vill inte ha sin egna lilla hemmaodling av ätbara plantor precis utanför dörren? Timjan och tomat trivs väldigt bra i klimatet som ett uterum har att erbjuda!

Montering av skjutfönster

Aluline fungerar som en helhetsleverantör och hos oss kan du både köpa material och få hjälp med att montera dina skjutfönster. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa just dig på bästa sätt. 
Om du vill montera dina skjutfönster själv går det bra att bara köpa material från oss och sköta resten själv. I vår steg-för-steg guide kan du läsa om allt från vilka verktyg du bör använda, till hur du monterar skenorna och lyfter i dina fönster. 

Till toppen